„Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“ - музейна сбирка по случай Ден на отворените врати

0
Събитието ще завърши с качване на кораб „Вит“
Събитието ще завърши с качване на кораб „Вит“

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД) ще открие музейна сбирка по случай Ден на отворените врати, който ще се проведе на 30 октомври (петък) под мотото „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“.

Изпълнителният директор инж. Павлин Цонев ще открие събитието в конферентната зала на Агенцията от 10:00 ч. и ще представи промените в работата на структурата през годините. След презентацията инж. Цонев ще постави началото на конкурс за детска творба в общо три раздела за детска рисунка, фотография и литературно произведение. Тогава ще се съобщят условията за участие и наградите за най-добрите работи.

Програмата ще продължи с посещение на Хидрометеорологичната станция на ИАППД, която се помещава във Флотската кула. От 11:00 ч. там ще бъде открита музейна сбирка, събрала уреди и инструменти от 50-те години.

Събитието ще завърши с качване на кораб „Вит“. Желаещите ще имат възможност да разгледат кораба, с който се извършват хидрографски проучвания и измервания по р. Дунав.

Всички желаещи са поканени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари