Реджеп Ердоган: Турция може да се раздели с Европа

0
Турският президент определи подхода на европейските депутати към страната му като "плитък и безидеен"
Турският президент определи подхода на европейските депутати към страната му като "плитък и безидеен" Снимка: ЕПА / БГНЕС

Турският президент определи подхода на европейските депутати към страната му като "плитък и безидеен"

Турция, която е кандидат за членство в Европейския съюз от 24 години, може да се "раздели" с Европа, предупреди турският президент, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Коментарът на Реджеп Ердоган дойде, след като през седмицата Европейският парламент прие доклад с извода, че присъединителният процес не може да продължи при сегашните обстоятелства заради състоянието на човешките права и върховенството на закона в Турция.

Ердоган определи подхода на европейските депутати към страната му като пълен с предразсъдъци, "плитък и безидеен":

"Ако искате да чуете открито и ясно моята оценка, тя е, че ЕС се опитва да се откъсне от Турция. И докато ЕС се опитва да се откъсне от нас, ние ще си направим сметката за този развой на нещата. И след като си направим сметката, може да се разделим с ЕС, ако е необходимо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Тези не ни трябват
    Че кога турция е била в Европа, че и да се разделя с нея ? Това, че държат със зъби и нокти едва едва някакви си 2% от земя на Европа, която е бивша българска земя не ги прави европейци. Ай да си гледат там Азията и анадола и да не се правят на такива каквито никога не са и били тоест европейци.
  • -1
    1
    Ходжата
    Не щем в Еюропата. Сюнетите ще се увеличат. В Еюропата не се ядат и пържени вожички от млади пишки. Но искаме арабчето от Русито за кмет на Станбул града. Много хубоу копа улици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари