Реджеп Ердоган планира да се срещне с Путин в Сочи

0
Възможната дата е 4 септември, заяви дипломатически източник от Турция
Възможната дата е 4 септември, заяви дипломатически източник от Турция Снимка: Фейсбук

Възможната дата е 4 септември, заяви дипломатически източник от Турция

Среща на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин е планирана да се състои в Сочи, а за възможна дата се посочва 4 септември, заяви дипломатически източник от Турция, цитиран от ТАСС и БТА.

"Среща на президентите се планира в Русия. Възможната дата е 4 септември в Сочи", посочи той.

Властите в Турция не са обявили дата за евентуално посещение на Ердоган, а турският лидер не изключи среща с Путин през септември. Телевизионният канал НТВ, позовавайки се на източници от администрацията на Ердоган, съобщи по-рано, че срещата може да се състои в Русия, отбелязва агенцията.

Турските медии съобщиха по-рано днес, че министърът на външните работи Хакан Фидан ще посети Москва през септември, за да проведе разговори за възобновяване на зърнената сделка. Утре турският външен министър ще пътува до Киев, където също ще обсъди възобновяване на черноморската инициатива.

На 3 август говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че мястото и точната дата на срещата на президентите ще бъдат съгласувани по дипломатически канали. Ден по-рано Песков заяви, че "мястото на срещата се обсъжда, то не е задължително Турция". Путин отбеляза, че сега е период, в който трябва да бъде в страната и затова му е трудно да осъществява каквито и да било посещения, добави Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари