Разследват склоняване към самоубийство в случая с починалото дете в Кардам

1
Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца
Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца

Склоняване към самоубийство – това е работното обвинение, по което работи прокуратурата в Генерал Тошево по повод смъртта на 9-годишно момченце от село Кардам.

Водещата версия за смъртта на детето е отравяне, но все още не е установена причината.  Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца в Кардам. В това са убедени близки и съседи на многочленното семейство, предаде NOVA.

„При положение, че три деца повръщат едновременно и имат болки в стомаха, би трябвало да ги заведат до болница”, заяви съседката Мария Василева.

„Децата бяха чисти, нахранени, при никой не са отишли да  просят храна, макар че живеят в нищета.  Докторът се оправдава с това”, каза още друга живееща наблизо.

А дядото на шестте деца обвинява себе си за смъртта на 9-годишното си внуче.

„Сгреших, трябваше да повикам личния лекар д-р Димитрова, която е добра специалистка. А, аз се надявах на Бърза помощ”, сподели с мъка дядото на починалото дете.

Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата е отравяне.

„Допълнително са извършени огледи, в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, тъй като посоката ни е натравяне на тези деца. Разпоредих на Агенцията по храните да провери и основното училище, където трите пострадали учат. Няма други деца да отсъстват от училище или да имат същите симптоми. Запечатани са търговските обекти в село Кардам, поясни Йорданка Чанева от Районна прокуратура – Генерал Тошево.

От прокуратурата са извели от дома им и останалите три деца. Настанени са в добричката болница.

„На практика не са болни. Те са настанени с прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания. Децата са здрави”, каза Йовчо Йовев, началник на педиатрично отделение в МОБАЛ – Добрич.

Двете момичета, които са във варненската болница, вече са в стабилно състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари