Разследващите експерти от СЗО дадоха отлична оценка на лабораторията в Ухан

1
Според тях слуховете за нея са неоснователни и няма доказателства за тях
Според тях слуховете за нея са неоснователни и няма доказателства за тях

След посещението в лабораторията на Уханския институт по вирусология на 3 януари екипът от експерти на СЗО, разследващ произхода на COVID-19, даде висока оценка за оборудването и контрола там.

Според тях слуховете за нея са неоснователни и няма доказателства за тях.

Един от членовете на екипа – британският зоолог доктор Питър Дашак, в интервю за американската медия CNN посочи, че познава много добре тази лаборатория и от нея са излезели „отлични научни резултати“.

Заместник-директорът на санктпетербургския Институт по епидемиология и вирусология „Пастьор“ Владимир Дедков заяви, че тя е много добре оборудвана. „Трудно ми е да си представя как би било възможно вирусът да бъде изпуснат оттам“, посочи той, предава Радио Китай.

Говорителят на китайското Министерство на външните работи Уан Уънбин заяви, че екипът от СЗО и китайските експерти са провели ефективни обсъждания и са посетили болници, пазари, Центъра за контрол и превенция на заболяванията, след което са направили визита в лабораторията и са разговаряли с колеги от университета по земеделие „Хуаджун“.

Китай винаги е поддържал отворено, прозрачно и отговорно отношение към съответните дейности и ще продължи координацията със СЗО, каза още говорителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари