Разширяват газохранилището в Чирен

2
Ще бъдат изградени съоръжения с 13 сондажа на стойност 500 милиона лева
Ще бъдат изградени съоръжения с 13 сондажа на стойност 500 милиона лева Снимка: bTV

Ще бъдат изградени съоръжения с 13 сондажа на стойност 500 милиона лева

Разширяват подземното газохранилище в Чирен. Проектът предвижда за 600 дни да се изградят подземни съоръжения с 10 експлоатационни и 3 наблюдателни сондажа, предаде bTV.

Възложител е „Булгартрансгаз“, а изпълнител - международен консорциум. Капацитетът ще се увеличи двойно - до 1 милиард кубични метра природен газ.

Стойността на целия проект е 500 милиона лева и включва и изграждане на компресорна станция и свързващ газопровод.

„С разширението де факто ще може да се възползваме от най-ниските цени през годината. Дава сигурност, дори и в случай на големи прекъсвания на доставките България да може да функционира месеци със съхранените количества“, каза министърът на енергетиката Росен Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари