Разпродават ли руснаците имотите си на българското море?

0
Сделките с недвижима собственост у нас са напълно спрени
Сделките с недвижима собственост у нас са напълно спрени Снимка: Dunavmost

Руските граждани не разпродават на безценица имотите си в България заради войната в Украйна

Сделките с недвижима собственост у нас са напълно спрени. Причината е в забраната за банкови преводи към Русия, както и трансферът от руски към банкови сметки в България.

Трайна тенденция обаче е руснаците да се изтеглят от страната ни, която започна след 2014 г.

По Южното Черноморие руските граждани, които накупиха недвижима собственост през последните 20 години, са хиляди, посочва БНР. Само в Поморие по време на строителния бум през 2003-2004 г. имаше продадени над 6 хиляди жилища от типа „ваканционен имот“, а руските граждани надхвърлиха 15 хиляди.

Така се появи и квартал, населен основно от руски туристи, който поморийци кръстиха „Малката Москва“.

След анексирането на Крим и призива на Владимир Путин държавните служители да се въздържат от закупуването на имоти в България, започна и първата вълна на разпродажба на руски апартаменти по морето.

След това тенденцията нарасна с кризата около пандемията, инфлацията и срива на руската рубла. За руските граждани животът в България се оказа скъп и те продължиха да се изтеглят от страната ни.

С началото на войната в Украйна и санкциите, които бяха наложени на Русия, разпродаването на руските апартаменти по морето е напълно спряло. Все едно беше вдигната ръчна спирачка, казаха Румяна Георгиева, собственик на една от големите фирми за недвижими имоти в Бургас, както и Христина Мандаджиева, мениджър на офиса в Поморие също на една от най-големите фирми за покупко-продажба на имоти.

Руските граждани разпродават имотите си в България по икономически, а не по политически причини. В момента квартал „Малката Русия“ в Поморие пустее. Дали това лято ще дойдат отново руските собственици на апартаменти там не е ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Ярослав 1000 лет назад
    Внимание, внимание, говорит Москва. С 1990 года западные страны и интересы окружили Российское государство политическими и военными базами. Цель - дезинтегрировать и захватить ресурсы России и разрушить порядок в Российском государстве. 2014. Россия своевременно реагирует с лучшей тактикой обороны с нападением.Россия помнит 1941 год и не забудет коварство
  • 6
    4
    Указь №227 из 28 юля 1942 г.
    Указь и приказ №227 из 28 юли 1942 генераль генералисимус товаришь Сталинь "НИ ШАГЬ НАЗАД".СЛАВА ДЕНЬ ПОБЕДЬI 9-мая 1945 г.ДЕНЬ ЕВРОПА,СЛАВА КРАСНАЯ АРМИЯ,СЛАВА,СЛАВА ВАРЯГИ. До 2-ри и 3-ти Да си цуняте двамата антирашистките и бандеровски задници ( ЖУПЬ- ЖУПА) ВСЕХЬ НАЦИСТА НА ХУЙ БЛЯД ЕХАТЬ. ТАК БЬIЛО И ТАК БУДЕТЬ.ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТЬ СОЛЬНЦЕ ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ.СЛАВА КНЯЗ ВЛАДИМИРА,КНЯЗЬ И ИМПЕРАТОР ВСЕРОСИЙСКИ....БИЙ ФАШИСТЬI,БИЙ ВРАГ ......
  • -11
    3
    Бандера
    Руский корабль - иди нахуй!
  • -6
    2
    РУК за Ръша
    Да изчезват гнусните решистки окупатори от милата ни Родина! Утре Путлер ще каже, че Варна е пълна с рашисти и трябва да я отвоюва от гадните българи! Да видя тогава путлерастките тролчета какви опорки ще пляскат???
  • 11
    1
    да
    Разпродават, от миналата година още, аз си купих един апартамент в Поморие и една къща в Созопол от руснаци на цени народни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари