Разкриват измамница събираща пари за болно дете

0

Фармацевтка в Кърджали разкри измамница, която събира средства за лечение на болно 9-годишно момче, но използва медицински документи от 2004 година.

Жена на средна възраст влязла в аптека в идеалния център на Кърджали и се представила, че е от пловдивската фондация "Дари живот". Обяснила, че събират средства за едно болно дете.

Попитах я има ли епикризи и други документи за това дете. Тя ми подаде обемиста папка, в които имаше различни документи, подпечатани и подписани от всевъзможни институции и служебни лица. Попитах я от къде е това момче, тя отговаря от Пловдив. Питам я на колко е години, тя казва на 9. И аз докато разлиствах, забелязах, че част от бумагите са от далечната 2004 година", разказа пред 24rodopi.com Ирина Спирова. 

Тя бързо пресметнала възрастта на „болното" дете, съобразно датите на издаване на документите, след което последвала серия от неудобни въпроси към активистката на фондацията. Зазвучали оправдания от рода на „аз съм нова, няма как да знам всичко".

Аз я питам как може да събира пари без да знае за кого и какво му е на детето, а тя смутено отговори „то си пише в документите".

После поисках да снимам съдържанието в папката и, разбира се, снимката на детето, но…. „Как ще снимате? Така не може и издърпа папката от ръцете ми и избяга", пояснява фармацевтката.

Измамницата е заснета от камерите в аптеката.

Междувременно бдителната фармацевтка потърсила в интернет информация за фондацията, но не открила такава.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари