Имало е подправени документи в случая със смъртта на 3-годишното дете?

1
Проверката за смъртта му е опорочена, заяви адвокатът на почерненото семейство
Проверката за смъртта му е опорочена, заяви адвокатът на почерненото семейство Видео: bTV

След смъртта на 3-годишно детенце в София, чиито родители твърдяха, че не са получили бърза и адекватна медицинска намеса, беше назначена проверка. Резултатът от нея оневини българските лекари.

Каква ще бъде реакцията на семейството, в студиото на „Тази сутрин” разкри адвоката на родителите София Николова.

Родителите няма спират да търсят истината за смъртта на тяхното детето. Смятаме, че проверката е опорочена и компрометирана, защото се основава на документите, които са преправени”, заяви Николова.

Става въпрос за епикризите, с които детето е изписано от педиатрията, разкри тя. Когато детето е изписано и изпратено в „Пирогов” на родителите е дадена епикриза без диагноза и не е подписана от анестезиолог. Според адвоката един и същ човек е положил подпис и като лекуващ лекар, и като шеф на клиниката, предстои да се установи дали това е така с тази експертиза.

След две седмици изискахме цялата история на заболяването. И се оказа, че оттам ни се издаде епикриза с печат вярно с оригинала, а тя се различава – вече са поставени диагнози: двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчно. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент във втората епикриза”, разказа Николова.

Това е абсолютно преправен документ”, категоричен е адвокатът, според когото целта е да се прикрие истината, а причината е да се избегне една наказателна отговорност. Николова смята, че твърденията на д-р Георгиева в ефира на bTV са, за да защити сама себе си

Предприети са необходимите действия във връзка с разследването и да уведомени всички органи, включително прокуратурата, разкри адвокат Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари