Разкриха опит за измама за над 100 000 евро на "Капитан Андреево"

1
Според експерти  подобни измами целят да се ползва неправомерно право на данъчен кредит
Според експерти подобни измами целят да се ползва неправомерно право на данъчен кредит

Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим "Транзит", предотвратиха служители на митнически пункт Капитан Андреево.

Така е осуетена измама за над 112 000 евро, съобщиха от Агенция "Митници".

По документи стоката е била превозвана от товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 килограма. При претегляне с електронна везна обаче е била констатирана разлика в килограмите между представените документи и наличния товар.

При последвалата проверка митническите служители установяват, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не се е превозвала описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 килограма и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е бил съставен акт за административно нарушение.

Според експерти, цитирани от преслужбата на митниците, подобни измами целят в европейската държава, откъдето тръгва товара, да се ползва неправомерно възникналото с износа на стоката право на данъчен кредит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари