Задържаха голямо количество алкохол и горива в Русенско

6
Нелегалните акцизни стоки са открити в частни имоти
Нелегалните акцизни стоки са открити в частни имоти Снимка: Агенция Митници / архив

Нелегалните акцизни стоки са открити в частни имоти

Голямо количество от 1550 литра нелегални горива и 333 литра етилов алкохол задържаха служителите от сектор „Оперативен контрол“ на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе и полицейски служители на ОДМВР Русе. Акцизните стоки са открити в частни имоти на територията на област Русе при четири съвместни проверки, извършени на 07.03.2024 г., съобщават от институцията.

При една от проверките митническите и полицейски служители откриват в пристройка към жилищен имот на територията на град Борово 50 пластмасови съда с общо около 950 литра течност с характеристики на нефтопродукт. В друг частен имот на територията на селище в община Борово са открити в гараж 600 литра нефтопродукт, също в пластмасови туби и бидони. Собствениците на двата имота не са представили документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за установените енергийни продукти.

При друга съвместна проверка в жилищен имот на територията на град Сеново, митническите и полицейски служители откриват 203 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол, в пластмасови съдове в избено помещение. Още 130 литра етилов алкохол в туби и бидони са открити в изба на частен имот в селище в община Сливо поле. В хода на контролните действия в имота са установени и 300 къса (15 кутии) цигари без български акцизен бандерол. За етиловия алкохол също не са представени документи за начислен, обезпечен или платен акциз.

Акцизните стоки са задържани. Взети са проби за лабораторен анализ на иззетите нефтопродукти и етилов алкохол. Работата по случаите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    до 5
    За добитъка говорехме и ти се появи. На училище ходил ли си? Кой те е учил на четмо и писмо, местният мюфтия ли? Баси неграмотният дебил! Чупка, бе фес! Драскай в някой мангалски сайт!
  • -3
    6
    до 4
    Защо? Хамериканците в какво те превърнаха, бе теле? В добитък! Друсай се, че скоро ще те пращат да защитаваш Украйна!:) За ай кю-та ще ми говори, кретенчето! Та нали нашите партньори от ЕС казаха, че 50% от завършващите средно в Булгаристан сте идиоти, бе кретен! Твоето ай кю е с отрицателен знак, амеба нещастна!:)
  • 0
    5
    Do 4
    Osavi gi brat te o6te jiveat v pantiveka. Ni6to vajno ne SE slu4va tam. Ostarqloto mislene I'm pre4i. Neka SE ogledat malko I te. Az kakvo da pravqt.
  • 1
    4
    До 3
    Важното е, че за 80 години кумунизация под рузшлямския ботуш са ви направили на телета и не можете да мислите, а повтаряте като папагали тъпите си кумунярски опорки, тролчета на Мутрофанката! Ама то как да мислите, като IQ-то на всички ви е двуцифрено число, разделено със запетая! Все "демокрацията" и Запада" ви пречат, че сте останали малоумници без изключение!!! ХАХАХАХАХА
  • -1
    3
    до 2
    То и ти трябва да четеш. Пламена не е казвала, че пушенето на трева е вредно, а НАКАЗУЕМО. Като си такъв отворко защо не отидеш в двора на някое полицейско управление или в прокуратурата и да си запалиш трева? Ще им обясниш, че е безвредна, какво толкова!:( Определено 30 години "демокрация" тотално дебилизираха това, което е останало от българите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари