Задържаха фалшификати на известни търговски марки на „Капитан Андреево“

0
Над 5 000 дрехи и обувки са пътували от Турция за Румъния в товарен автомобил
Над 5 000 дрехи и обувки са пътували от Турция за Румъния в товарен автомобил Снимка: Агенция Митници / архив

Хиляди текстилни изделия и спортни обувки с логото на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

5613 текстилни изделия и 280 чифта спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха на 12.03.2019 г. митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска на МП Капитан Андреево.

Стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния. Камионът е селектиран по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока от 678 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 1568 тениски с логото на 17 световноизвестни марки, сред които „Adidas“, „Tommy Hilfinger“, „Armani“, „Fila“, „levis“, 1849 спортни комплекта с логото на „Lacoste“, „Puma“, „Philip Plein“ и 2196 шапки, по-голяма част с надписи „Air Jordan“. Откритите 280 чифта спортни обувки носят  фигуративното и словестно изображение на „Nike“.

През последните две седмици на месец март, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 10 000 текстилни изделия, обувки и чанти със знаци на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари