Разкриха мистерията със зловещите кръстове в Бургас

0
Мистерия с поставени кръстове във формата на гроб стресира живеещите в Бургас
Мистерия с поставени кръстове във формата на гроб стресира живеещите в Бургас Видео: Нова телевизия

Мистерия с поставени кръстове във формата на гроб стресира живеещите в два бургаски комплекса. Според полицията автор на зловещите атрибути е 31-годишният криминално проявен Горан Горанов.

След като късно снощи бе задържан от полицията след 24-часово издирване заради побой над двама свещеници в католическата църква, в момента мъжът е в Бургаския затвор, където ще изтърпи ефективна присъда от 6 месеца за хулиганство. 

От няколко седмици живеещите в бургаските комплекси „ Възраждане” и „Братя Миладинови”  откриват рано сутрин положени на земята кръстове във формата на гроб. Живеещите в двата комплекса са в стрес, затова част от тях пожелаха анонимност, информира Нова телевизия.

"Изглеждат много зловещо.Освен че слага 12 кръста, имало и  цветя и свещи. Това се случва много често в "Братя Миладинови" и във "Възраждане" и поради тази причина бях много притеснена за децата, които виждат кръстовете", споделя жена, която живее в квартала.

От полицията съобщиха, че по техни данни поставените кръстове са дело на Горан Горанов, който имал редица нестандартни криминални прояви. Сред тях са стоене върху климатик в продължение на няколко часа, хулигански действия в интернет-клуб и хвърляне на пиратка в магазин за хранителни продукти. 

 В понеделник малко след 18.30 часа той нанася побой на двама католически свещеници. Ден преди това - в неделя вечерта, духовниците направили забележка на младия мъж, че къса цветя от градинката пред църквата всяка вечер. Заради забележката единият от свещениците получил удар. Тогава подали жалба в полицията.
 
Свещениците били удряни в лицето от 31-годишният Горан, който после избягал. Обявен е за местно издирване. Пострадалите от римо-католическата църква в Бургас „Св. Богородица” категорично отказаха да застанат пред камера, докато не приключи полицейското разследване по случая.

"Във всеки случай можем да предполагаме, че става въпрос за човек, който проявява някакъв религиозен фанатизъм. Знаете какво става в света в момента и не е изключено това да са негови реакции на всичко, което се случва. Много е възможно да имаме и работа с човек, който в детството си е преживял нещо и това да е реванш", коментира психологът Соня Делишменова.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари