Разделят "Напоителни системи" на две нови дружества

0
Разделят "Напоителни системи" на две нови дружества
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието смята да преструктурира „Напоителни системи”. Предвижда се разделяне на дружеството, като двете дейности по напояване и защита от наводнения бъдат обособени в отделни дружества. Това съобщи при посещението си в Русе зам.-министърът Бюрхан Аббазов. Предпазването от вредното въздействие на водата е неприсъщо за Напоителни системи, заяви Аббазов, като изрази надежда, че с отделянето „Напоителни системи”, като чисто търговско дружество, ще излезе на печалба. Отделно държавно дружество ще се бори с наводненията.

Зам.-министърът потвърди обещанието на министър Греков, че до края на месеца парите за заплати на служителите на Напоителни системи ще бъдат осигурени. През двете седмици до тогава предстоят промени в закона, неговото публикуване в Държавен вестник, след което ще се изготви постановление на Министерски съвет, в резултат на което Министерството на финансите ще осигури финансовия ресурс. Очакваната сума, оято е ангажимент на държавата е 15 милиона лева.

Aббазов бе в Русе, където имаше среща със земеделски производители, на която бяха разяснени новите моменти в земеделската политика на ЕС през новия програмен период.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари