Раздават ваучери за безплатен старт на онлайн магазин у нас

0
По последни данни 60% от българите предпочитат да пазаруват в интернет
По последни данни 60% от българите предпочитат да пазаруват в интернет Видео: NOVA

През 2020 година все повече компании преместиха бизнеса си онлайн

 По последни данни 60% от българите предпочитат да пазаруват в интернет. За да подпомогне малкия и среден бизнес, Изпълнитeлнaтa aгeнция зa нacъpчaвaнe нa мaлки и cpeдни пpeдпpиятия щe paздaдe вaучepи нa 130 бългapcки кoмпaнии, чpeз кoитo бeзплaтнo дa cтapтиpaт cвoй oнлaйн мaгaзин. Какви са условията за кандидатстване и какво показват резултатите при онлайн продажбите – провери NOVA.

Семейството на Оля Aнтонова произвежда вина от плодове. До началото на 2020 г. продукцията им се предлага изцяло във физически магазини.

През първите месеци, в които бяха наложени противоепидемични мерки, затворени останаха магазини и ресторанти. Много производители и търговци се оказаха в задънена улица.

„През април резултатите, които виждах в нашия бизнес, бяха отчайващи. Имахме спад от 230%”, каза Оля Антова.

Тя вижда реклама по телевизията, която дава възможност на бизнеси да кандидатстват за телевизионна реклама. Подава документи и техният бизнес е избран да получи подкрепа.

Тогава Оля се обажда на Евгени и Николай, чиято онлайн платформа дава възможност на малкия и среден бизнес, само с няколко стъпки, да създаде свой онлайн магазин.

„Нашата компания направи една кампания - „Премини през трудности – премини онлайн”. Помогнахме на над 2000 бизнеса, които бяха в затруднение”, каза още Оля.

Достъп до тази платформа напълно безплатно ще имат възможност да получат 130 производители и търговци.

Кандидатите могат да подадат своите документи за участие на сайта на агенцията. Изискванията - да попълнят няколко декларации и да нямат публични задължения.

В момента 15 компании са получили одобрение да създадат безплатно свой онлайн магазин. За да убедят кандидатите да участва, експертите използват данни за големия ръст на онлайн продажбите.

„60% от българите регулярно пазаруват онлайн. Поне един път всеки от нас се е докоснал онлайн до покупка”, каза Бойко Таков, представител на Изпълнитeлнaта aгeнция зa нacъpчaвaнe нa мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия.

По последни данни за търговията в България у нас онлайн най-често се купуват модните артикули и аксесоари, следват спортните стоки, бебешките и детски артикули и накрая електронните устройства.

Средно между 500 и 1000 лв. е похарчил всеки потребител онлайн през 2020 г. Платформата на Евгени и Николай има 2500 активни потребители-търговци, а регистрираните са около 12 000, над 1500 бизнеси са успели да се справят в условията на пандемия преминавайки в дигитална среда. Като Оля, която смята, че 2020-а е печеливша за семейния бизнес.

Документи за участие в кампанията „Успешни заедно” ще могат да се подават до 1 март 2021-а година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари