Разбилият се “Еърбъс 320” бил на преглед в София на 25.03.2014 г.

0
Самолета е влязъл в хангарите на “Луфтханза техник” на днешния ден - 25 март, но през 2014 г
Самолета е влязъл в хангарите на “Луфтханза техник” на днешния ден - 25 март, но през 2014 г

Еърбъс 320” на “Джърмануингс”, който се разби във вторник в Алпите, е бил на преглед в София. Машината е влязла в хангарите на “Луфтханза техник” на днешния ден - 25 март, но през 2014 г. Това съобщиха от министерството на транспорта пред "24 часа".

“24 часа” във вторник попита “Луфтханза техник” бил ли е самолетът в базата им в София, но оттам ни отговориха да се обадим в сряда. Вместо отговор изпратиха официалното съобщение на “Луфтханза” за катастрофата.

Атанас Костов, бивш шеф на разследващото звено за авиопроизшествия, не поиска да развие версии, преди да бъде отворена черната кутия и да стане ясно поне какво са говорили пилотите. “Никой не знае защо се е снижил самолетът. Обяснението за загубата на радиовръзка не е толкова трудно - снижил се е на 2000 м, а релефът наоколо е 2500-3000 м и няма пряка радиовидимост”, каза Костов. Той обясни, че при разследване на авиокатастрофи се работи по 4 направления. Първото са метеорологичните условия. Те обаче са били добри и не са причина за инцидента. Разследват се евентуални погрешни действия на екипажа. Третият пункт е вероятен технически отказ. Организационно-техническите условия също се подлагат на експертиза - срокове на почивка на екипажа, натоварване, организация.

Друг авиоексперт, бивш шеф на ГВА, определи катастрофата като странна. “Започвам да имам съмнения в генералната подготовка на пилотите. Не оставяме ли всичко на компютрите? Дали пък се е получил чак такъв голям технически отказ, който да доведе до тази трагедия,” съмнява се той.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари