Разбиха престъпна схема за нелегален внос на български етилов алкохол в Гърция

0
Конфискувани са 19 200 литра етилов алкохол, като укритите данъци се оценяват на 590 000 евро
Конфискувани са 19 200 литра етилов алкохол, като укритите данъци се оценяват на 590 000 евро

Трима от членове на организацията бяха арестувани

Гръцката полиция разкри схема за незаконен внос на спирт от България в Гърция. Дирекция "Икономическа полиция" разби престъпна организация, която системно внасяла контрабандно от България етилов алкохол и го насочвала за производство на алкохолни напитки, съобщиха от полицията в южната ни съседка, предаде вестник 24 часа.

Конфискувани са 19 200 литра етилов алкохол, като укритите данъци се оценяват на 590 000 евро, а трима членове на организацията бяха арестувани. От разследването е станало ясно, че престъпната организация поне от август 2022 г. е извършвала системна дейност във вноса на етилов алкохол (алкохол) от България, с цел производство на нелегални алкохолни напитки и насочването им към Атика и различни части на Гърция, извличайки големи финансови ползи.

Според полицията контрабандният етилов алкохол се транспортирал в специално предназначени за целта кашони с камиони, които превозвали и легална продукция с документи, поставени така, че да не се забелязва. За временното му съхранение в Атика те използвали транспортни фирми, като съставяли неистински документи относно вида на транспорта и получателите.

Разкриването на престъпната организация е извършено вчера сутринта при координирана полицейска операция, при която са задържани 3-ма членове на организацията, по-точно шофьорът на камиона и двама получатели на контрабандното количество алкохол, единият от които собственик на дестилерия. Срещу тях са образувани преписки за престъпна организация и нарушения на Митническия кодекс.

Същевременно, по време на разследванията, извършени със съдействието на службата за митнически контрол Пирея, в дестилерията, както и в складови помещения и превозни средства са намерени и конфискувани: 19 200 литра етилов алкохол, машина, която поставя капачки на бутилки, машина за пълнене на чували, 3 филтърни помпи, 2 миксера за напитки, влекач с подвижно легло, 2 микробуса, 3 мобилни телефона, 1500 евро и документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари