Арестуваха българи в Гърция заради внос на 4 стека електронни цигари

2
Българите, които ще пътуват по Великден към Гърция, трябва да знаят, че могат да пресекат границата само с 2 кутии електронни цигари, а не с 4 стека, както за обикновените цигари
Българите, които ще пътуват по Великден към Гърция, трябва да знаят, че могат да пресекат границата само с 2 кутии електронни цигари, а не с 4 стека, както за обикновените цигари Снимка: bTV

Българи са арестувани в Гърция заради това, че са вкарали по 4 стека електронни цигари на човек, които са били за лична употреба

Получили са и солени глоби на границата. На 13 април Лиляна пътува с приятеля си към почивка в Гърция, разказва bTV. 

„Аз пуша ужасно много, моят приятел също - за лична употреба. Митничарят ми каза, че имаме проблем и ми каза - това не са цигари, останах ужасно озадачена“, обясни Лиляна Петкова.

На Кулата - Промахон им казват, че трябва да отидат с полицейски ескорт до Серес, където да платят глобата - по 1536 евро на човек.

„Снеха ни отпечатъци, никой не ни каза, че сме арестувани. Снимаха ме в профил и анфас, като абсолютен престъпник. Направих панически атака, плаках в полицейското управление“, допълни Лиляна Петкова.

В килията Лили се оказва с българка, задържана за същото провинение - 7 стека с електронни цигари. Арестувани са общо 7 души.

Българите, които ще пътуват по Великден към Гърция, трябва да знаят, че могат да пресекат границата само с 2 кутии електронни цигари, а не с 4 стека, както за обикновените цигари. В България 2 кутии струват 11 лева. За сравнение в Гърция само една кутия е 4 евро.

Според правилата на ЕС максимално допустимото количеството е 800 къса цигари, 400 пури, 200 пурети и 1 килограм тютюн.

Но всяка страна сама решава какви още ограничения да въведе, пише в евродирективата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари