Равносметката при 100% обработени протоколи от местния вот

0
8 областни града избраха кмет на първи тур, в други 19 населени места ще има балотаж
8 областни града избраха кмет на първи тур, в други 19 населени места ще има балотаж Видео: NOVA

8 областни града избраха кмет на първи тур, в други 19 населени места ще има балотаж

Край на броенето. При 100% обработени протоколи равносметката след местните избори е следната - 8 областни града избраха кмет на първи тур, в други 19 населени места ще има балотаж, информира NOVA.

При обработени 100% от протоколите в София кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" за кмет на столицата Васил Терзиев остава начело с - 31,8% следван от Ваня Григорова с - 21,6 на 100.

В Пловдив един срещу друг ще се изправят Костадин Димитров от ГЕРБ и Ивайло Старибратов от "Продължаваме промяната". Във Варна на втори тур ще спорят Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от "Продължаваме промяната".

В Русе ще има балотаж между Пенчо Пламенов Милков от БСП и Иван Стефанов Иванов от ГЕРБ. Илко Стоянов, подкрепен от ГЕРБ, досегашният кмет на Благоевград от партия ГЕРБ в неделя се изправя срещу кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев.

Във Видин ще има балотаж между Цветан Ценков от СДС и Александър Матеев от ГЕРБ. В Плевен ще има оспорвана битка между Валентин Христов от ГЕРБ и независимият Георг Спартански. А в Шумен в класически двубой се изправят Христо Атанасов Христов от БСП и Георги Колев от ГЕРБ.

Столичната общинска избирателна комисия обяви избраните в общински съветници в София. Имената на новите 61 членове на Столичния общински съвет вече са посочени. Коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" ще има най-много - 23-ма общински съветници. ГЕРБ-СДС печели 14 мандата. БСП ще има 9 общинари, а партия "Възраждане" – 8. По 3-ма общински съветници ще имат партия "Има такъв народ" и местната коалиция КОД. Един ще е на ВМРО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари