Ранни признаци, че партньорът ще ви разбие сърцето

0
Вижте предупредителните знаци и си коригирайте поведението
Вижте предупредителните знаци и си коригирайте поведението Снимка: Shutterstock

Когато започвате връзка, се стараете да правите добро впечатление, и двамата сте ентусиазирани, споделяте всичко заедно, струва ви се, че не можете да живеете един без друг. С две думи – носите се в облаците.

Съществуват обаче предупредителни знаци, нещо като червени лампички, които подсказват, че рано или късно партньорът ще ви разбие сърцето.

1. Да се вкопчите в партньора си.

Ясно е, че в началото на връзката искате да прекарвате всеки миг заедно с любимия. Не можете да се разделите на вратата, по телефона, пишете си посреднощ, мислите постоянно един за друг. Нормално е и по-голямата част от времето си да посвещавате на половинката. Дотук добре, обаче… ако системно пренебрегвате приятелите си заради него, лишавате се от любимите си неща, то това рано или късно ще доведе до по-големи проблеми. Ще започнете да обсебвате партньора си, което няма да ви донесе нищо добро – най-много да изгуби интерес към вас и да ви изостави. Здравословната връзка позволява и лична свобода. Двамата трябва да правят неща и един без друг, да се забавляват един без друг, да споделят време и с други хора, да се вълнуват от работата си, от хобитата си.

2. Да прощавате лошото поведение.

Ако партньорът ви постоянно си прави шегички на ваш гръб, повтаря ви какво трябва да промените във външния си вид или поведението, заплашва, че ще скъса с вас, нарича ви с обидни имена, проявява агресия, какво по-убедително от това, да направите първата стъпка ви е ида си тръгнете от тази връзка? И не, не е защото ви обича или ви мисли доброто. Имайте предвид, че ако партньорът ви се държи още от самото начало по този начин с вас, почти невероятно е впоследствие да се промени. Подобни отношения често водят до домашно насилие.

3. Да се сравнявате с бившите си.

Това правило важи и за двете страни. Никога не сравнявайте партньора си с бившия си, нито позволявайте той да го прави. Подобни отношения не заздравяват връзката ви. Постоянното споменаване на бившия е неприятно, освен това създава впечатлението, че не цените човека до себе си. В крайна сметка, ако бившият ви е бил толкова чудесен, защо още не сте с него?

4. Да не си говорите.

Ако приятелят ми или приятелката ми ме обичаше наистина, щеше да знае от какво имам нужда и нямаше да се държи така.” Много хора правят грешката да очакват невъзможното от човека до себе си, смятайки, че може да чете мисли. Ако искате нещо, просто го кажете. Не правете намеци, не подсказвайте косвено за това, не разказвайте истории за други хора, надявайки се да се досети сам, а просто кажете какво не ви харесва и какво бихте искали. Говорете си и обсъждайте проблемите. Липсата на комуникация ще доведе до отчуждаване.

5. Да идеализирате партньора си.

Човешко е да се греши. Идеални хора не съществуват. Някои хора го забравят, защото в началото на връзката носят розови очила и се оказват слепи дори за лошите навици на партньора си. Когато свалят розовите очила, преживяват емоционален шок. Затова се опитайте да бъдете повече реалисти и по-малко романтици от самото начало. Приемайте и обичайте човека до себе си с добрите и лошите му черти, защото никой не е съвършен. Въпросът е добродетелите да бъдат повече от пороците. В повечето случаи е достатъчно човекът до вас да бъде добър и честен, да ви разсмива и да проявява загриженост.

6. Да прикривате истинската си същност.

Всеки иска да направи добро впечатление и се старае да не разочарова човека, в когото е влюбен. Особено в началото на връзката. Ако се преструвате на спретнат, чист, организиран, а в действителност сте хаотичен, разпилян и неподдържан, това рано или късно ще излезе наяве. Така че няма никакъв смисъл да се прикривате, защото просто си губите взаимно времето. Ако приятелката ви се е влюбила във вас заради тези качества, то няма как да не забележи промяната. Освен това прикритостта и лъжата винаги са отровни за всяка връзка.

7. Да са опитвате да контролирате партньора си.

Едно е да се интересувате как е минал денят на половинката ви, друго е да искате разчет на деня и да държите сметка за всяка подробност. Между здравословната ревност, която върви ръка за ръка с любовта, и патологичната ревност границата понякога е тънка. Ако партньорът тайно ви проверява телефона, звъни на непознатите номера в указателя ви, следи ви, то бъдете сигурни, че не става дума за здравословна ревност. Вместо да се чувствате поласкани, бягайте надалече.

8. Да пренебрегвате съществени различия помежду си.

Да имате сходство в характерите и интересите е от съществено значение за здравата и продължителна връзка. Не се заблуждавайте, че това, което ви се струва интересно и вълнуващо у партньора ви по време на медения месец, ще бъде такова и след 10 години. Разбира се, нищо не може да ви даде гаранция за успешен брак, но коренното разминаване в интересите е добра причина, за да се усъмните. Ако различията помежду ви са свързани с ценности и светоглед, това няма да отмине, а само ще се задълбочава с времето.

9. Да сте обсебващи.

Обсебването никога не води до нищо добро. Ако задушавате партньора си, не му оставяте лично време, не го изпускате от поглед, рано или късно ще му омръзне и ще си поиска свободата обратно.

10. Да избързвате с плановете.

Ако на първата среща кажете на някого, че го обичате, а на третата му предложите брак, вероятно ще се стори малко странно на повечето хора и ще ги отблъснете. Дори да сте сигурни, че това е любовта на живота ви, карайте го по-бавно и спокойно. Ако сте прави, имате достатъчно време пред себе си.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари