Ракета срещу градушка удари къща

0
Ракета срещу градушка удари къща

"Ракета за градушка се разби в покрива на къщата ни!”, разказаха шокираните съпрузи Георги и Иванка Борисови от сливенското село Злати войвода, пред в. Труд.

“Беше по празниците, на 4 май. Обядвахме в лятната кухничка до къщата, когато се чу силен трясък! Докато се окопитим, комшиите почнаха да крещят: “Къщата ви гори! Къщата ви гори!”, разказа Георги. Съседите дошли на помощ и започнали да гасят. “В първия момент нямахме представа какво е уцелило дома ни! Ами ако беше се забило в прозореца?! Щеше да подпали целия втори етаж, където държим покъщнината на три семейства - нашата и на децата!”, коментира с недоволство стопанинът.

Обадили се на полигона за борба с градушките. Дошъл техен представител, който признал, че ракетите им не били добри. Отишли да се оплачат в полицията. “Там пък ни упрекнаха защо сме побързали да направим ремонт на покрива, как сме щели да докажем щетите, защо сме дали парчетата от ракетата... Търсихме прокурор, но нали бяха почивни дни, не намерихме. Познати ни казаха, че в тези ракети имало сребърен йодит и той бил опасен”, описва неволите си човекът.

“В този ден имаше много мощна облачност. Вярно е, че има забрана да се стреля над селата”, заяви шефът на полигона Динко Михалев. Но подчерта, че в този ден вятърът е бил много силен и вероятно той е отнесъл ракетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари