Пожарът в Ново село е изпепелил къщата на младо семейство

1
Хора от цялото село са помогнали за потушаване на пламъците
Хора от цялото село са помогнали за потушаване на пламъците Снимка: Кадър Фейсбук

Хора от цялото село са помогнали за потушаване на пламъците

Пожарът във великотърновското Ново село, за който писахме вече, е изпепелил къщата на младо семейство, докато родителите и детето им са на морска почивка.

10 огнеборци и доброволци от селото гасиха пожара.

Пожарът е тръгнал следобед от покрива на стопанска постройка, заради силния вятър много бързо се е разраснал. В гасенето на къщата се включи цялото село, три противопожарни автомобила и 10 огнеборци, разказа кметът на Ново село Христо Христов, цитиран от БНР.

"Няма жертви. Младо семейство, хората са на море. Свестни хора, плача. Цялото село е тук. Едва събрахме цялата им покъщнина. Хубавото е, че няма пострадали", обясни той.

Британка, имаща къща в Ново село, е заявила, че дава имота си за неограничено време на младото семейство, чиято къща изгоря, докато са на почивка на море. В населеното място предстоят още инициативи в помощ на семейството, останало без дом.

Пожар в кюстендилското село Бураново

84-годишен мъж е пострадал при пожар в кюстендилското село Бураново снощи, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. Мъжът е с изгаряния на дясната ръка и на главата. След оказана му медицинска помощ от екип на Спешното в гр. Рила е освободен за домашно лечение

Пожарът е обхванал сухи треви и храсти. В гасенето се включили три екипа на пожарната и доброволци. Причините за пожара се изясняват. Най-вероятно възрастният мъж се е опитвал да гаси край къщата си.

"Бърза реакция. Веднага три автомобила изпратихме. Горяха сухите треви около селото. 15-16 къщи спасиха колегите. Иначе щеше да стане страшно", обясни Стефан Тахтаджийски, началник на Противопожарната служба в Рила.

По думите му става въпрос за неправилно боравене с огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари