Радев и Герджиков на балотаж. Какво ни казаха на финала

0
Кандидатите за президент закриха кампанията си в Пловдив
Кандидатите за президент закриха кампанията си в Пловдив Снимка: БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова закриха кампанията си в Пловдив

България вече не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея ресурси са огромни, преходът няма да е лесен. От всички нас се иска воля, решителност и единство. Време е да обсъждаме, да работим, мислим, да модернизираме, променяме страната и себе си, да отприщваме потенциала и предприемчивостта на българите, за да сбъдваме мечтите си. Ние сме в облаците, когато мечтаем за България. Но сме здраво стъпили на земята, когато водим борба за тези мечти. Изборите са нашият шанс за България“.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към хилядите, събрали се на площад „Съединение“ в Пловдив. „Всяка година се изправяме с вас на този знаков площад, за да отбележим една решителна дата в нашата история. Дата, която е символ на нашето единение, на нашата воля за промяна и решителност за победа“, подчерта Радев. Той припомни, че преди пет години точно в Пловдив е било закриването на кампанията, която благодарение на хората се е увенчала с успех. Според него това е бил първият пробив в автократичният модел на властта, заграбила, похитила, покварила институции, медии и правораздаване. „Власт, която източи публични ресурси и ги завлачи някъде по шкафчета и чували“, допълни той, цитиран от Поглед Инфо

 „Тези пет години работихме за една нова България – на развитието, закона, на бъдещето, като модерна, европейска, демократична, свободна държава. България на закона, в която всеки отговаря за делата си, но хората да разчитат на държавата, която им принадлежи“, каза още президентът. По неговите думи е била трудна кампания, защото срещу тях са били парите, медиите и партиите на олигархията. „Но имахме вас и продължаваме да ви имаме. Този пълен площад ни дава вярата, че ние искаме да имаме едно бъдеще, от което да не се срамуваме. Да завещаем светли дни за нашите деца. Убеден съм, че заедно ще го направим“, коментира Радев.

Снимка: Поглед инфо

През тези пет години ние не ви предадохме. Останахме докрай с вас. Ние влизаме заедно с вас в тази важна мисия за бъдещето на България. Щастлив съм, че в тези години до мен има една невероятна жена, която с много интелект беше вицепрезидент навсякъде по света, където има българска реч, където хората мечтаят и сънуват на български. На нас истински ни завиждат, защото заедно с нея, сме рядко явление в българската политика. След пет трудни години нашият екип е още по-силен, по-сплотен и още по-решим да се бори заедно с вас за България“, каза още президентът. Той призова в неделя да се гласува масово. „Нека бъдем с единна воля, отговорни и с чувство за дълг над родината, защото пред нас има само един път- победа!“, категоричен е Румен Радев.

Той благодари на Инициативния комитет, партиите на промяната, всички присъстващи и всички хора, които са ги подкрепили в страната и чужбина. Президентът Румен Радев определи Йотова като силен, решителен и отговорен човек, за когото дългът е начин на живот, а не само дума от речника, държавник, който не се вълнува от рейтинги, а само от интереса на хората на България.

Кандидатът за президент Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева също закриха кампанията си в Пловдив

Според Герджиков за резултатите в Турция вина имат така наречените "партии на протеста".

На влизане в Голямата базилика в Пловдив двамата бяха проверени от здравни инспектори за зелени сертификати. Той и Митева определиха коментара на Радев за Украйна като „абсолютен гаф“, предаде bTV 

"Реакцията на украинското министерство е естествена, защото позицията, която чухме вчера от г-н Радев се различава от позицията на Европейската комисия", каза проф. Анастас Герджиков.

По думите му появата на полицейски служители в Софийския университет не е никак случайно:

"Искали документацията по една обществена поръчка, където всичко е наред. Искането това да стане ден преди изборите с такава скорост е малко странно", допълни проф. Анастас Герджиков.

Проф. Герджиков: Радев е статуквото в <strong class='keys'>президент</strong>ската институция, нашата победа означава промяна

Според Герджиков за резултатите в Турция вина имат така наречените "партии на протеста":

"Причината да има толкова много изборни секции в Турция и да се получават нещата от миналата неделя е, че няколко партии в парламента гласуваха нов изборен кодекс", припомни проф. Герджиков.

При закриването на кампанията той призова:

"Надявам се всички заедно да постигнем успех в неделя, когато ще подкрепим промяната , за да бъдем обединени, и да постигнем щастие и успех!".

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари