Радев: Да излезе истината за записите, шкафчетата и корупционните схеми

1
"Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта", посочи Радев
"Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта", посочи Радев Снимка: БГНЕС

“Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението"

Това заяви президентът Румен Радев за диалога с премиера Борисов пред журналисти в ямболското село Бояджик, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта", посочи Радев във връзка с предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов да се оттегли от поста си в името на диалога между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2.

По-рано днес Каракачанов заяви, че повече от всичко сега е нужен формат за диалог. „Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия”, добави Каракачанов.

„Най-тревожното е, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа криза, която се очертава“, каза Радев.

В отговор на журналистически въпрос защо е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев, Румен Радев отговори по следния начин: „Искам да благодаря на г-н Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах“. А за намирането на негов заместник „няма проблем“, стана ясно от думите на държавния глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари