Политолози: Успехът на Радев ще е свързан с успеха на правителството

0
„Ако правителството потегли надолу, това може да се окаже опасно за Радев“, отбеляза Първан Симеонов
„Ако правителството потегли надолу, това може да се окаже опасно за Радев“, отбеляза Първан Симеонов Снимка: bTV, стоп кадър

Успехът на Румен Радев като президент през втория му мандат до голяма степен ще е свързан с успеха на това правителство, смятат политолозите Димитър Аврамов и Първан Симеонов

Румен Радев успя да натрупа популярност и позитивен имидж в ролята си на опонент на властта. В България, когато си опонент на властта, това е печеливша позиция. Само конструктивна и лидерска роля може да му помогне да запази доверието, което има до момента. В този смисъл, успехът на това правителство ще е много важен за Румен Радев и ще му донесе продължение на позитивната траектория“, отбеляза Димитър Аврамов в предаването „Тази сутрин“ по bTV

„Ако правителството потегли надолу, това може да се окаже опасно за Радев“, отбеляза и Първан Симеонов.  

„Той деликатно на два пъти до сега се дистанцира от това управление – веднъж, когато се изказа за КЕВР, и вторият път по темата Северна Македония, където линията „Радев“ не е линията „Петков“, каза още Първан Симеонов.

Според него за Радев е добре да държи здравословна дистанция спрямо оперативната власт, защото тя е подложена на много кризи, а това може да доведе до грешки.

„За Радев няма да е добре тези грешки да се пишат на негова сметка, особени след този мандат, когато ще следва нещо друго и трябва да инвестира това доверие в нещо друго“, каза Първан Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари