Радан Кънев: Най-много се ядосвам като чуя, че България е малка

0
България е малка само с едно – с политическия капацитет на своите лидери
България е малка само с едно – с политическия капацитет на своите лидери Видео: NOVA

„Аз се кандидатирам за депутат в Европейския парламент, за да бъда депутат там. Нашата цел и надежда е да вкараме двама души, но независимо колко влязат и какво покаже преференцията, ако аз съм човекът, който е предпочетен от избирателите, то аз ще бъда депутат там”.

Това заяви кандидатът за евродепутат на "Демократична БългарияРадан Кънев в студиото на “Здравей, България”, предава NOVA.

По думите му не може да се говори за вътрешни и европейски теми. Европа отдавна не е чужбина. Темите, които са мой приоритет са правосъдие, енергетика, отбрана, сигурност. Това са теми, които са много български, но и за които Европа може много да даде на България”, посочи Кънев.

Според него предстоящите избори не са репетиция.Изборите са защита на българския национален интерес, защита на определени политики в ЕП, след това в ЕК, която се излъчва от ЕП, както и в сложния диалог между различните европейски институции. За съжаление, всичко това е много слабо разбираемо и за българското правителство, и за досегашните представители на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти в Брюксел”, посочи още той.

"Най-много се ядосвам като чуя, че България е малка. Тя е средна европейска държава и по население и по територия. България е малка само с едно – с политическия капацитет на своите лидери", коментира Радан Кънев.

По думите му Португалия е много по-малка, но тя е излъчила Барозо, който два мандата е бил шеф на ЕК. „България е малка, защото Борисов е малък в Европа, защото БСП са много малки в Европа. Това е тъжната истина”, допълни Кънев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари