Путин: Ще следим износът на храни към "неприятелските" държави

2
Руският президент увери, че националното производство на храни изцяло покрива нуждите на страната
Руският президент увери, че националното производство на храни изцяло покрива нуждите на страната Снимка: ЕПА / БГНЕС

Увери, че националното производство на храни изцяло покрива нуждите на страната

Руският президент Владимир Путин предложи днес да се следят доставките на храни за "неприятелски" към Кремъл държави на фона на вълната от санкции срещу Москва, които се отразяват върху редица селскостопански сектори, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Тази година, на фона на глобалния недостиг на храни, ще трябва да сме по-внимателни с доставките на храни зад граница и да следим най-вече условията за този износ към държави, които водят враждебна политика към нас", заяви Путин на среща, излъчена по държавната телевизия.

Руският лидер увери също, че националното производство на храни изцяло покрива нуждите на страната, като подчерта селскостопанския потенциал на Русия.

Той призова и за поставяне на ясни цели за намиране на заместващи продукти, след като вносът на много стоки в Русия беше спрян.

От селскостопанска и продоволствена гледна точка много държави са засегнати от последиците от конфликта между Русия и Украйна, които са ключови доставчици на основни хранителни продукти в света, особено на зърно и слънчогледово олио.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Мунчо
    Другарят Пут(к)ин още си вярва.
  • -3
    2
    русенец
    По-добре джуджето - убиец да напусне Украйна. То в Сибир много храна има. Не ядем лишеи, нека си ги яде той. Или военнопрестъпникът счита, че е завладял Украйна. Както гледам основните храни са от Украйне, не от Русия.
  • 2
    1
    русенец
    Правилно! Тъпо е да храниш хора, които те лаят.Да стоят гладни, на студено и без индустрия. Който не му харесва да пита Памперса какво да прави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари