Путин: Русия ще продължи да оказва военна помощ на Сирия

0
Русия подкрепя Сирия в борбата й срещу "Ислямска държава"
Русия подкрепя Сирия в борбата й срещу "Ислямска държава"

Русия ще продължи да оказва военнотехническа помощ на Сирия в борбата с групировка "Ислямска държава" и призовава цялата световна общност да се присъедини към нея. Това каза руският президент  Владимир Путин на заседание на Организацията за колективна сигурност в Душанбе, цитиран от РИА Новости.

Путин призова да се оставят настрани геополитическите амбиции, двойните стандарти и опитите за смяна на неудобни режими в името на съвместната борба срещу тероризма.

Ако Русия не поддържаше Сирия, то ситуацията в тази страна щеше да бъде още по-лоша, отколкото в Либия, и потокът от бежанци щеше да е още по-голям", каза Путин.

Путин каза още, че размахът на дейността на "Ислямска държава" е излязъл далеч извън пределите на сирийската и иракската страна, информират от 24 часа.

Москва е обезпокоена от желанието на групировката да разпространи активността си в Европа, Русия и Югоизточна Азия. Русия е загрижена и от това, че бойци на организацията, които преминават идеологическа и военна подготовка в Близкия изток, могат да се върнат в родните си държави, заяви президентът.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари