Путин присъства на хиляден митинг в Москва

2
Митингът се случва в навечерието от годишнината от войната в Украйна
Митингът се случва в навечерието от годишнината от войната в Украйна

Митингът се случва в навечерието от годишнината от войната в Украйна

Президентът Владимир Путин приветства руските войници, които се сражават в Украйна, по време на митинг в Москва, призовавайки тълпата да скандира „Русия, Русия“, за да изрази подкрепата си за тези, които според него защитават родината.

Това се случва в навечерието на годишнината от войната в Украйна и празника в чест на руския войник, съобщава bTV.

Десетки хиляди се събраха на московския стадион „Лужники“, който е с капацитет 81 000 души, развявайки бели, сини и червени руски знамена. Патриотични песни звучаха преди пристигането на Путин.

„В момента се води битка за нашите исторически граници, за нашия народ. Те се водят от същите смели бойци като тези, които сега стоят тук, до нас. Те се сражават героично, смело, храбро. Гордеем се с тях“, заяви Путин на събитието „Слава на защитниците на отечеството“, което се проведе в навечерието на руския празник 23 февруари, посветен на служителите на въоръжените сили.

„Днес те са подкрепяни от цялата страна“, каза Путин за руските сили в Украйна, като добави, че току-що е бил информиран от военните началници за ситуацията на фронта.

Кремъл представя войната като „специална военна операция“ за защита на собствената сигурност на Русия в това, което вижда като екзистенциална конфронтация със Запада.

Конфликтът в Украйна започна през 2014 година, след като проруският президент беше свален по време на протестите на украинската „революция на Майдана“, а Русия анексира Крим. В Източна Украйна също избухнаха сражения между подкрепяните от Русия сепаратисти и украинските сили.

Путин нареди на десетки хиляди войници да влязат в Украйна на 24 февруари миналата година - решение, което западните сили и Украйна заклеймиха като заграбване на земя в имперски стил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    ...
    Руснаците преди време правиха един страхотен телефон — Yotaphone. Само заради високата му цена и недооценен от потребителите не можа да се задържи достатъчно на пазара. От едната страна цветен дисплей, от другата електронна хартия. Ако се ползва втория, батерията държи изключително дълго, само че не става за видео. От друга страна ако четете книжки на телефона електронната хартия предлага невероятен контраст и зрителен комфорт. Обаче много скъп. Ако беше Ябълка, хората щяха да го купуват независимо от цената, ама парвенютата не гледат на изток. https://bg.wikipedia.org/wiki/YotaPhone
  • -2
    10
    върл неруфофил
    Русия правят телевизори отдавна. Лаптопи и телефони не правят щото няма да има какво да купуват от Китай. "Лада" и ГАЗ т.н. "Волга", наскоро възобновиха производството на "Москвич". Камиони КаМАЗ, "Урал", "Зил", автобуси "Волгабус", "ЛИАЗ". Граждански самолети "Сухой Суперджет". За военната техника няма да пиша - ще отнеме много време. Русия не е спирала да развива високотехнологични отрасли като ядрена енергетика, химическа промишленост, машиностроене всякакво...Преди 2 месеца изстреляха нова ракета в орбита...и т.н. Колкото и да сипят глупости и лъжи разни западни и веднага след тях местни дезинформатори, фактите са си факти. Между другото сигурен съм, че "върлия русофил" № 8, не би могъл без "Гугъл" да посочи дори къде се намира Русия. За история и прочее "баналности" даже няма да споменавам. Жалка работа.
  • 10
    9
    Войната е безсмислена!
    Във водене на война, когато хората се избиват помежду си и пълнят само гробищата - за какво "геройство" може да се говори!? Герой е онзи, който съумява да остане жив - човек има само един живот. Какъв е смисъла от смъртта на всички онези т.нар. "герои от войната" - млади хора в ковчези, затрупани с пръстта на 2 м в земята?
  • 4
    8
    върл русофил
    Велика Рассия, а нямат един автомобил, телефон, лаптоп, техника или модна марка, бранд. Пълни загубеняци, само дрънкат с оръжие, видя се и професионалната им армия колко струва, щом агитката на динамо киев ги прати при Кобзон. Алелуя
  • 0
    7
    Наблюдаваме
    Лебедовата песен на Жужето...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари