Владимир Путин: Терористичният акт в Белгород няма да остане ненаказан!

0
Русия иска да приключи конфликта в Украйна, но при своите условия, каза още руският президент на среща с ранени във военната болница в Москва
Русия иска да приключи конфликта в Украйна, но при своите условия, каза още руският президент на среща с ранени във военната болница в Москва Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Русия иска да приключи конфликта в Украйна, но при своите условия, каза още руският президент на среща с ранени във военната болница в Москва

Руският президент Владимир Путин заяви, че серията от ракетни удари по руския пограничен град Белгород е "терористичен акт", който няма да остане ненаказан, предадоха Ройтерс и БТА.

"Нито едно престъпление, такова като удара по Белгород, няма да остане безнаказано", заяви руският президент, цитира го "Известия".

Руските власти заявиха, че при ударите по Белгород, който се намира близо до границата с Украйна, са убити 24 души, а сред жертвите има и три деца. Ранените са 111 души, като над 20 от най-тежко пострадалите бяха транспортирани на лечение в Москва.

Ударът от украинска страна беше по обед на 30 декември в центъра на пограничния руски град, в района на новогодишен базар. Русия смята атаката за терористичен акт и обвинява Украйна, че е използвала от забранените касетъчни боеприпаси.

Путин го нарече "целенасочен удар по цивилното население". По думите му Русия може да отговори на Украйна по същия начин, но тя предприема удари само по военни обекти.

Те ще продължат и днес, и утре - обеща още удари по Украйна руският държавен глава, цитиран от "Известия".

Русия иска да приключи конфликта в Украйна, но при своите условия, каза още Путин по време на среща с военни на лечение във военната болница "Вишневски" в Москва, където направи коментара по повод атаката в Белгород.

Ударите по Белгород бяха нанесени на фона на интензивни военновъздушни атаки на Русия срещу украинските градове Киев и Харков, отбелязва Ройтерс.

Путин каза, че Русия ще продължи да нанася удари по "чувствителни" военни цели в Украйна. Москва отхвърля обвиненията на Запада и Украйна, че атакува цивилна инфраструктура.

В разговора си с военнослужещите Путин заяви, че ходът на войната в Украйна се изменя в полза на Русия и че Москва се надява на войната да бъде сложен край, но при условията на Русия. По-късно руският президент се срещна и с военнослужещи, участници във войната, от различни военни части.

Украйна заяви днес, че Русия е изстреляла срещу нея рекордните 90 дрона в новогодишната нощ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Украинските военновъздушни сили заявиха, че са свалили 87 от 90-те експлозивни дрона "Шахед", изстреляни от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    3
    Българин
    Русия е щедра 96 дрона направиха невиждана заря на Киев . Дави е честита 2024г. Евреиския помяр Зеленски неказа поне благодаря
  • 4
    2
    абе русенчето
    Разберете се с тези от натуту, ти викаш не стават рашките, натуту вика, след украйната нападат и нас! Аде моля те, стиковайте нещата, че станах разноглед!
  • -6
    1
    русенец
    Великата руска армия се оказа една голяма пръдня, въздух под налягане с мирис на лайна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари