Путин направи жест!

0
Отсрочката е 3 години
Отсрочката е 3 години

Русия е готова да разсрочи дълга на Украйна в размер на 3 милиарда долара, като позволи на страната да го погаси за три години с по 1 милиард - за периода 2016-2018 г.

Това е заявил руският президент Владимир Путин, съобщава РИА Новости като уточнява, че условието е САЩ, ЕС или някой от международните финансови институти да гарантират задълженията на Украйна, пише Блиц.

"За да не поставяме Украйна в сложно положение, ние направихме според мен неочаквано предложение на нашите партньори. Ние не просто се съгласихме за разсрочване на украинския дълг, а предложихме най-добрите условия, за което ни молеше Международният валутен фонд. Бяхме помолени да отсрочим платежа за следващата година, а аз казах, че сме готови и на по-сериозно разсрочване", заявява Путин по време на заключителната пресконференция на срещата на Г-20.

"Готови сме през тази година да не получим никакви суми, а през следващата 2016 г. - да получим милиард, през 2017 г. - още един милиард и през 2018 г. - още един милиард", посочва президентът на Русия.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари