Владимир Путин: Новите оръжейни доставки за Украйна само ще влошат ситуацията

7
Украйна е получила американски касетъчни боеприпаси
Украйна е получила американски касетъчни боеприпаси Снимка: РИА Новости

Украйна е получила американски касетъчни боеприпаси

Това съобщи високопоставен представител на Пентагона, цитиран от Ройтерс. Според Вашингтон забранените в над 120 държави, но не и в Съединените щати, Русия и Украйна, касетъчни боеприпаси, които представляват множество малки експлозиви, събрани в бомба, ракета или артилерийски снаряд, ще помогнат на украинските въоръжени сили да освободят окупирани от руските сили територи.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че новите западни оръжейни доставки за Украйна "само ще влошат ситуацията" и "ще разпалят конфликта още повече", предаде БНР.

На този фон по-късно днес се очаква да изтече сделката за износ на украинска зърнена продукция през черноморските пристанища, ако Москва не се съгласи той да бъде удължен. Критиките от руска страна са, че заради западните санкции е възпрепятстван нейният износ на торове и храни.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова руския президент Владимир Путин да не допуска прекратяване на износа на украински зърнени култури през Черно море, защото, по думите ѝ, "това ще причини недостиг на зърно в глобален мащаб".

Сделката беше договорена с посредничеството на ООН и Турция и подписана между Киев и Москва през юли миналата година.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган увери, че преговорите за удължаване на споразумението продължават.

Франс прес пише, че между 2 и 13 юли едва 7 кораба са напуснали украинските пристанища в Одеса и Краматорск, като през октомври миналата година средно по толкова са отплавали на ден. Агенцията допълва, че най-много украинска продукция отива в Китай, Испания и Турция, но също така и в страни, обхванати от кризи, като Афганистан, Етиопия, Кения, Сомалия, Судан и Йемен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    до 6
    толкова класи е нагоре зеленски, че е служебно поставен от америка и нато, даже не знае за какво е там и къде се намира, някакъв бивш комик с проблем със субстанциите, само подсмърча по митинги или публични изяви, 2 години носи една и съща зелена тениска и гледа с някакъв драматичен поглед и това му е целия репертоар
  • -1
    6
    до 2
    Зеленски е с хиляди класи над теб, национален герой на Украйна, а ти кой беше? никому неизвестния русенски бай ганьо дето драска коментари като жена. Хващай пушката и иди на Зеленски на екек, ама как да стане, като си посрана нещастна и бедна шматка
  • -3
    5
    до 2
    резак е кадиров, иди пикай на неговия гроб русороб миризлив
  • 5
    4
    до 2
    Това е дядо Иван. Майка му отдавна е на оня свят, така че ти желая възможно най-скоро да имаш възможност да реализираш заканите си. хахахах
  • 4
    3
    Украинците нападнаха
    Русия и много сбъркаха с това. Създаде се едно световно напрежение и Русия какво ли не миротворчески приьоми предлага , но еврейските нацисти от Украйна си правят оглушки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари