Путин изважда и междуконтиненталните балистични ракети

2
Руският президент лично ще ръководи учение със силите на цялата ядрена триада, съобщава руското Министерство на отбраната
Руският президент лично ще ръководи учение със силите на цялата ядрена триада, съобщава руското Министерство на отбраната Снимка: © Russian Ministry of Defense Press Office / TASS / архив

Руският президент лично ще ръководи учение със силите на цялата ядрена триада, съобщава руското Министерство на отбраната

Изненадващо Русия обяви мащабни учения на ядрените си сили, като при това изрично се подчертава, че те ще бъдат ръководени лично от президента Владимир Путин.

В събота Русия ще проведе планирани учебни маневри с участието на силите на ядрената триада, съобщи РИА Новости, като се позовава на официално съобщение на Министерството на отбраната. Ядрената триада включва стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и подводни ракетоносачи.

На 19 февруари под ръководството на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Русия В. В. Путин ще се проведе планирано учение на силите за стратегическо възпиране, по време на което ще бъдат изстреляни балистични и крилати ракети“, се казва в съобщението, цитирано от вестник СЕГА

В учението ще участват Въздушно-космическите сили, Южния военен окръг, Ракетните стратегически войски, Северния и Черноморския флот.

Учението на силите за стратегическо възпиране беше планирано по-рано за проверка на готовността на органите за военно командване, пускови бойни екипажи, екипажи на бойни кораби и стратегически ракетоносци за изпълнение на поставените задачи, както и надеждността на оръжията от стратегическо ядрено оръжие. и неядрени сили“, се казва още в съобщението на руското МО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    До 2 - Везувий. И аз точно за това си мислех. Изтривайки цялата Северна Америка, ще освободи и поробените там обикновени хора. Винаги съм мечтал да имам жизнения стандарт на обикновения руснак. Предполагам и ти.
  • 7
    2
    Везувий
    По добре да изтрие Северна Америка от картата на Света и Всички да си отдъхнат!
  • -6
    1
    Сатрапия
    Дядя Путлер да яхва една ракета и да отърва Света от жалкото си агресорско присъствие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари