Владимир Путин: 95% от ядрените сили на Русия са модернизирани

1
Президентът на Русия добави, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие
Президентът на Русия добави, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие Снимка: © РИА Новости / Максим Блинов

Президентът на Русия добави, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че 95% от стратегическите ядрени сили на страната са модернизирани и съобщи, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин направи коментара като част от официално заявление, съвпадащо с чествания ежегодно в Русия Ден на защитниците на отечеството, посветен на армията, ден след като летя с модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М.

Руският лидер похвали войниците, биещи в Украйна, наричайки ги герои, борещи се за „истината и справедливостта“.

Същевременно той посвети голяма част от речта си на постиженията на военно-промишления комплекс на Русия. В посланието си той заяви, че руската ядрена триада – стратегическите способности по въздух, море и въздух – са актуални, постоянно модернизирани и в добро състояние.

Включвайки реалния си боен опит, ние ще продължим да засилваме въоръжените си сили по всякакъв начин, включително с настоящите усилия за преоборудване и модернизиране“, заяви Путин. Той добави, че „днес делът на съвременните оръжия и оборудване в стратегическите ядрени сили е достигнал 95 на сто, докато морският компонент на ядрената триада е вече почти 100%“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    до 2
    такъв исторически бъркоч скоро не бях чел, от всичко написано разбрах, че русия винаги ни е длъжна, а ние винаги имаме право!
  • 0
    2
    за промитите ватници начело с...
    Русия постоянно играе доста зловеща роля за България. Още с осуетяването на идеята за Задунайска губерния след Руско-турската война,. 1- 1885 г. Русия е против Съединението и насъсква султана да окупира - Източна Румелия. 2- 1885 г. по време на Сръбско-българската война Русия е на страната на Сърбия. 3- 1913 г Русия насъсква Сърбия да ни нападне и така избухва Междусъюзническата война. В същото време предоставя понтонни мостове и кораби на Румъния, за да атакува България в гръб и по този начин носи пряка отговорност за сполетялата ни национална катастрофа. 4- Русия напада България 1916 година нейни войски нахлуват в Добруджа. 5-Русия организира септемврийския метеж през 1923 г.взел хиляди жертви. 6- Русия стои зад най-страшния атентат в историята на България в църквата "Света Неделя"през 1925 година. 7 -Русия напада и окупира България през септември 1944 г., въпреки че нито един български войник не се е сражавал на Източния фронт. 8- Руски инструктори ръководят изтребването на българския политически и интелектуален елит през страшните дни на 1944-1945 година. 9- Русия създава така наречената македонска нация и принуждава десетки хиляди българи да се отричат от род и родина. 10- Русия откъсна за цели 45 години България и цяла Източна Европа от света, в резултат на което и до днес не можем да наваксаме изоставането. 11-Русия непрестанно води необявена хибридна война срещу България, опитвайки се да я откъсне от обществото на цивилизованите народи.
  • 1
    1
    Фалшива пропаганда
    Да се чете: Владолф Путенката: 95% от ядрените сили на ТероруZZстан са модернизирани за последно през 1953-та година! Не смеем да ги ползваме, че да не стане като нашите ракети дето ни падат докато хвръкнат из градовете! Добре, че рязаните ни братя от Иран ни дават нови срещу откраднатото българско злато!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари