Путин и Си потвърдиха принципа, че ядрена война никога не трябва да започва

2
Руският президент нарече руско-китайските отношения "образец за всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие"
Руският президент нарече руско-китайските отношения "образец за всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие" Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руският президент нарече руско-китайските отношения "образец за всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие"

В съвместно комюнике след официални преговори вчера в Кремъл лидерите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин потвърдиха принципа, че в ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва.

В изявление за медиите след преговорите Владимир Путин нарече руско-китайските отношения "образец за всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие".

Путин подкрепи публикуваната през февруари "Позиция на Китай по политическото регулиране на украинската криза", информира БНР.

"Вярваме, че много от положенията в предложения от Китай мирен план съответстват на руския подход и могат да бъдат взети за основа на мирното регулиране, когато за него бъдат готови на Запад и в Киев", каза Путин и добави, че засега не се наблюдава такава готовност и даде за пример намерението на Великобритания да достави на Украйна не само танкове, но и снаряди с обеднен уран.

"Ако всичко това стане, то Русия ще бъде принудена да реагира по съответния начин, имайки предвид, че колективният Запад започва да използва оръжие с ядрени компоненти."

Днес приключва тридневното държавното посещение на Си Дзинпин в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари