Путин: И какво от това ако ме наричат цар!

0
Владимр Путин: Русия няма да участва в никаква военна операция на територията на Сирия
Владимр Путин: Русия няма да участва в никаква военна операция на територията на Сирия Снимка: ABC News

И какво от това ако ме наричат цар! Знаете ли, наричат ме по най-различни начини. Това каза руският президент Владимир Путин пред американските тв канали CBS и PBS. Пълният текст от интервюто е поместен на официалния сайт на Кремъл.

На уточняващия въпрос на водещия, че един експерт от ЦРУ му е казал, че Путин знае да омайва хората, руският президент отговори: "Ако са ви казали подобно нещо от ЦРУ, най-вероятно това е истина, те не са лоши експерти."

Путин подчерта, че знае със сигурност, че САЩ са свързани със свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович, и че САЩ вече не го и крият. Според Путин абсолютно неприемливо е решаването на какъвто и да е вътрешнополитически въпрос чрез „цветни революции”, преврати и антиконституционен начин. „Ние имаме с какво да се гордеем, но нямаме никакъв фетиш за супердържавност на Русия на световната сцена”, подчерта Путин. На въпрос дали подкрепя това, което прави сирийският президент в страната и по-специално случващото се с милионите бежанци и стотиците хиляди, които са загинали, много от които са убити от хора на Асад, Путин отговори с въпрос: „А вие какво мислите? Дали е правилно това, че тези, които подкрепят въоръжената опозиция и терористичните организации, с единствена цел да свалят Асад, не се и замислят, че страната е напълно унищожена, включително и държавните институции?”.

Според Путин, Русия дава военна и хуманитарна помощ само на легитимната сирийска армия съгласно устава на ООН и отново повтори, че Русия няма да участва в никаква военна операция на територията на Сирия или на други държави, и при всички положения подобно нещо не планира към днешна дата.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари