Путин: САЩ да не ми казват как да живея

1
Руският лидер каза и някои позитивни неща за Съединените щати
Руският лидер каза и някои позитивни неща за Съединените щати

Руският президент Владимир Путин обяви, че приема САЩ като вероятно единствената суперсила в света и че е готов да работи с всеки президент на САЩ, но не иска американците да му казват как да живее, цитиран от „Франс прес”.

Той отново повтори критиката си към Вашингтон, отбелязвайки, че американците имат заблуждаваща роля в украинските дела и подчерта, че се противопоставя на американските усилия да се предотврати Москва да оправи отношенията си с ЕС, пише News.bg.

Но руският лидер каза и някои позитивни неща за Съединените щати.

„Америка е велика сила – може би единствената суперсила днес. Ние приемаме това. Ние искаме и сме готови да работим със САЩ, каза Путин на Петербургския международен икономически форум.

По отношение на кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Путин подчерта, че приветства желанието на милиардера за възстановяване на отношенията между Русия и САЩ. „Какво лошо има в това?", попита той, аплодиран от присъстващите на форума.

Държавният глава на Русия подчерта още „топлите отношения” с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари Клинтън е фаворитът за президент на страната.

Путин добави, че е благодарен за вниманието и уважението, което Бил Клинтън е показал към Русия и към него лично. За Хилари руският лидер изтъкна, че не е работил с нея пряко

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари