Псевдоакция на пияни ченгета изтормози млади момичета във Варна

0
Псевдоакция на пияни ченгета изтормози млади момичета във Варна
Снимка: Крос

Полицай от сектор „Превенция и опазване на обществения ред”, негов колега от Второ РУП-Варна и офицерски кандидат от Военноморска база-Варна бяха задържани, след като се държали брутално с три млади момичета. Инцидентът станал на ул. “Д-р Головина” на 1 март, към 22,40 часа. Тогава бил получен сигнал, че пияни мъже се представят за полицаи и нарушават обществения ред, пише "Монитор".

Веднага на място е изпратен полицейски автопатрул. Тримата униформени служители установяват на място, че скандалът е предизвикан от двама техни колеги, които не са на работа, един военнослужещ и още един мъж.

Инцидентът се развихрил, след като компанията запивала в заведение, недалеч от мястото на сблъсъка между двете групи. На тръгване за дома почерпената група забелязала наблизо паркиран автомобил, в който седели 19-20-годишни момичета. Под предлог, че провеждат полицейска акция, поискали от тях лични карти, като изразили съмнение, че девойките пушат марихуана.

След това започнали да ги обиждат. Момичетата се изплашили, че това са фалшиви ченгета, като поискали да видят служебните им карти. Междувременно се заключили в автомобила си и се опитали да потеглят, но пияната мъжка компания им препречили пътя.

Едно от момичетата успяло да позвъни на майка си, която се обадила на тел. 112 и се стигнало до развръзката.

От МВР официално съобщиха, че единият от задържаните полицейски служители е бил с 1,76 промила алкохол при тест с дрегер, а другият - с 1,2 промила. Цяла нощ военен следовател е провеждал разпити със сгафилите трима униформени и с жертвите им. Оказало се, че момичетата не са употребили наркотици и не са дали повод за проверка.

След това са разпитани и очевидци, включително и от кооперацията, пред която цивилните полицаи и техният военен приятел били задържани. Във Варненската военноокръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за хулиганство. Със заповед на министър Цветлин Йовчев Инспекторатът на МВР е започнал проверка по случая. Най-вероятно служителите на реда и кандидатският офицер ще изхвърчат от работните си места, пророкуват запознати.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари