Проверяват случай на недопуснати три семейства до басейн

6
Комисията за защита от дискриминация се самосезира след сигнал за случай на дескриминация
Комисията за защита от дискриминация се самосезира след сигнал за случай на дескриминация Видео: NOVA

Комисията за защита от дискриминация се самосезира след сигнал за случай на дескриминация

Проверка ще бъде направена на управата и служителите на басейн край село Къпиново.

Сигнал със съмнение за дискриминация беше подаден миналата седмица до NOVA. Нермедин Шериф и още три семейства - български граждани, решават да прекарат един ден на басейна край село Къпиново, където има комплекс с място за каравани. До басейна така и не са допуснати. Изтъкват им се различни причини, за да не влязат. В същото време други хора преминават свободно.

Нермедин Шериф и още три семейства - български граждани, решават да прекарат един ден на басейна край село Къпиново, където има комплекс с място за каравани. Прибрали са се от Германия, за да похарчат спестяванията си за почивка в родината. Но до басейна така и не биват допуснати. Изтъкнатата причина е, че не са си запазили места предварително, докато мястото всъщност е празно. „Просто си личеше, че не искаха да ни пускат”, не крие възмущението си 39-годишният Шериф от Горна Оряховица, който от дълги години живее и работи като шофьор в Германия.

Екип на телевизията придружи Нермедин до басейна край Къпиновския манастир. Мъжът отново се опитва да си купи билет, но пак получава отказ. Този път му казват, че тече профилактика. Появи се и управителят на комплекса, който отрече Нермедин и семейството му да са дискриминирани. Докато екипът ни разговаря със служителите, в комплекса влиза семейство, което не е сред гостите и няма отличаващи гривни.

А за Нермедин и неговите близки остава само обидата и разочарованието. „Обещах си повече да не идвам в България на почивка. Просто няма смисъл”, споделя потърпевшият. И се заканва да подаде сигнал до Комисията за защита от дискриминация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари