Проведоха забранен от властите метъл фестивал във Франция

1
Организаторите са заплашени от затвор до шест месеца
Организаторите са заплашени от затвор до шест месеца Снимка: EPA / БГНЕС

Организаторите са заплашени от затвор до шест месеца

Блек метъл музикален фестивал, свързан с неонацистката идеология, бе организиран в събота вечерта в Лион, в източната част на Франция, въпреки забраната на местните власти, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Хедлайнер на фестивала бе полската група Graveland.

Фестивалът Call of terror се състоя във Везеронс-Кюртен на 24 февруари, символична дата, свързвана с годишнината от създаването на Националсоциалистическата работническа партия в Германия през 1920 година.

Властите казват, че са научили "в късния следобед, че мястото на концерта е във Везеронс-Кюртен, в градска зала, която била наета от частно лице, без властите да знаят причината или естеството на събитието". Това посочват от префектурата на Изер, една от петте общини, където фестивалът е изрично забранен.

Жандармерията припомнила на организаторите на фестивала, че има забрана за провеждането му, но те "отказали да спазят изискванията", се посочва в прессъобщение от префектурата на Изер.

Жандармерията устроила пет контролни пункта по основните пътища към града с население от две хиляди души, на по-малко от час път от Лион, един от бастионите на крайната десница.

Организаторите са заплашени от затвор до шест месеца и глоба от 7500 евро, а участниците - с глоби от няколкостотин евро.

В социалните медии фестивалът бил обявен с място на провеждане само "район Рона-Алпи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    фена на Путин
    Неонацистки фестивал на блек метъл, с хедлайнер полска група. Значи и в полша има нацизъм, досущ като в украйна. На Владимир действията се проясняват все повече с всеки изминал ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари