Проучват въвеждането на такса "задръстване" в София

0
Правен анализ ще проучи възможността дали в София може да се въведе зона с такса "задръстване"
Правен анализ ще проучи възможността дали в София може да се въведе зона с такса "задръстване" Снимка: БГНЕС

Правен анализ ще проучи възможността дали в София може да се въведе зона с такса "задръстване"

За целта общината е пуснала обществена поръчка, а срещу 70 хил. лв. фирмата победител ще трябва да предложи и нормативни промени.

Фирмата победител ще трябва да определи „такса задръстване“ и „зона за таксуване на задръстванията“, съобщи 24 ЧАСА.

Ще трябва да се проучат основни булеварди и улици на територията на София. Столична община иска конкретни предложения за събирането на такса "задръстване“ и

начина на плащане за различните категории моторни превозни средства

Контролът ще трябва да се осъществява с автоматизирани технически средства или системи. Ясно описани да са и начините за налагане на санкциите, като един от тях е

глобите да се налагат с електронен фиш

Освен това се искат и предложения за правна регламентация относно способите за връчване и обжалването на глоби и санкции.

В оценката на въздействието от въвеждане на зони за таксуване трябва да се посочат и социални, икономически, екологични и други ефекти, при отчитане състоянието на автомобилния парк (МПС на гражданите) и размера на възнагражденията в страната.

Поръчката е по проекта INNOAIR: „Иновативен обществен транспорт, отговарящ на търсенето на потребителите, за по-чист въздух в градска среда”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Волф
    Добре обаче някои хора не си карат почти колите в града, а само за извънградски пътувания. Защо те да бъдат таксувани наравно с тези, задръстващи булевардите всеки ден?!
  • 9
    1
    Таксо-платец
    А може да въведете и такса "Много глупава куметица", или "Тъпа селска пръчка в кукуметството". Може и такса "Некадърна детска учителка се упржнява в професията кукумет". Изборът е Ваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари