Протестите в Белград не стихват, студенти готвят нови блокади

0
Измина поредна вечер на напрежение в западната ни съседка
Измина поредна вечер на напрежение в западната ни съседка Видео: NOVA

Измина поредна вечер на напрежение в западната ни съседка

И миналата вечер центърът на Белград беше блокиран от протест. Опозиционната формация "Сърбия срещу насилието" настоява, че управляващите са фалшифицирали изборите на 17-ти декември.

Сръбската прогресивна партия, която спечели убедително, отрича нередности. Мисията на международните наблюдатели също заяви, че изборите не са били справедливи.

Сред посочените нередности са пълната медийна подкрепа за управляващите, влиянието на президента Александър Вучич и купуването на гласове. Шествието във вторник премина мирно.

По-рано Вучич заяви, че демонстрациите няма да имат резултат, тъй като властта в страната се сменя чрез избори, а Русия обвини западните страни, че подклаждат напрежението.

След сблъсъците с ранени в неделя, към недоволството се присъединиха и студенти с блокади на движението.

Кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA, че за днес в сръбската столица са планирани два протеста. По обед започва този на студентите, а вечерта – на опозиционния блок, към който се присъединяват и много граждани.

Демонстрации има и в много други градове. „Медийното затъмнение продължава. Телевизиите с национален обхват почти не съобщават за протестите”, разказа още Юрукова.

Тя отбеляза още, че международната общност не е реагирала достатъчно остро на случващото се в западната ни съседка. "Имам чувството, че тя е доволна от Вучич, който се държи като истински диктатор в самата Сърбия", посочи кореспондентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    У кафана ...
    Сърбите бяха добре в Югославия - въртяха политиката хем със Запада, хем с Изтока. Сучеха от няколко крави - САЩ, СССР, Азия, Европа. Бяха тарикати - правеха се и на комунисти, и на капиталисти. Обаче в един момент се хванаха на хорото само с Русия (не СССР), тъй като им подпалиха чергата - етнически. Сега Вучич продължава да държи проруската политика, но тя не се нрави на "демокрацията" от САЩ и ЕС. Очаква ги силовата "перестройка" ...
  • 8
    3
    фена на Путин
    Сащ обяви, че за 2024 "заделят" 600 мил. долара за развитие на демокрацията в Сърбия. Ето го резултата. Съсипват поредната държава. За какви международни общност плещите, когато ООН вдигна ръце и призна, че не може да спре евреите да избиват деца ? Какви общности чака Сърбия ? Скапано стадо хомо студенти стой в дъното на разпада на много държави. Ще им начукат един посланик, като нашия и ще ги яхнат в своя интерес. Дано се опомнят.
  • -1
    2
    До 1
    Да си беше сложил очилата преди да пишеш коментара...
  • 5
    1
    Бай Маню
    Излезли 30 джендъра на протест и станало напрежението... Ахахаха...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари