Протестиращ: Правораздавателната система в Шумен ни прави на идиоти!

0
Семейството на загиналата Светомира поиска справедлива присъда за Жечко Кюркчиев
Семейството на загиналата Светомира поиска справедлива присъда за Жечко Кюркчиев Видео: Телевизия Шумен

Семейството на загиналата Светомира поиска справедлива присъда за Жечко Кюркчиев

Десетки жители на Шумен се събраха на мястото на фаталния инцидент и заедно със семейството на Светомира поискаха справедлива присъда за Жечко Кюркчиев, след като Апелативният съд му наложи 3-годишно условно наказание.

Аз също съм пострадал. При загинал човек, с условна присъда. Искам да изразя своята съпричастност първо към семейството, и своя гняв и възмущение от цялата правоохранителна и правораздавателна система, която тук, в Шумен, специално за този случай ни прави на идиоти, а в София Семерджиев ги прави на маймуни”, каза Георги Николов, който беше сред събралите се да изразят недоволство, предаде Телевизия Шумен.

Семейството на загиналата жена изказа благодарност към събралите се на протеста и потвърди, че ще обжалва решението на Апелативния съд

Искам безкрайно много да благодаря на всички хора, да им кажа, че тяхното внимание и отношение към нас, ние безкрайно много го оценяваме, и това е начинът, когато бъдем обединени можем да въздействаме на институциите чрез Народното събрание за промените, които са необходими за по-добри условия в Република България”, каза Анатолий Накев, баща на загиналата Светомира.

Искаме да има нещо насреща. Искаме някаква справедливост. Аз не мога година и нещо да се успокоя въобще. Аз я чакам всеки ден. – След тази условна присъда, която чухме от втората съдебна инстанция, какво бихте казали институциите, на магистратите? – Да се хванат здраво в ръце и да решават проблемите на хората. Да не се правят на две и половина, защото може и тях да ги застигне това нещо. Не искам, нали, да казвам това, че така трябва, но искаме справедливост. Това е!”, заяви Донка Ваклинова, баба на Светомира.

Протестът премина в шествие, като събралите се пресичаха пешеходната пътека на кръговото кръстовище, след което хванати за ръце, за кратко блокираха движението на кръстовището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари