Шофьорът, който уби Светомира в Шумен, се призна за виновен

0
Според автотехническата експертиза Жечко е влязъл в кръговото кръстовище със 03,7 км/ч.
Според автотехническата експертиза Жечко е влязъл в кръговото кръстовище със 03,7 км/ч.

Според автотехническата експертиза Жечко е влязъл в кръговото кръстовище със 03,7 км/ч.

18-годишният Жечко Кюркчиев призна вината си за инцидента, при който загина 22-годишната Светомира Станчева. Това означава, че при присъда наказанието ще бъде редуцирано с 1/3. Адвокатът на обвиняемия Жечко Кюркчиев, Ивайло Йорданов, представи документ, в който се посочва, че след инцидента Жечко е отключил психично разстройство.

“Моят коментар е, че сме изправени пред едно дело, което показва една огромна трагедия за три семейства. Нашата цел не е нито да шиканираме процеса по някакъв начин, нито да събираме доказателства, които биха оневинили доверителя ми. Ние имаме интерес да се докаже истината. Самият той виждате колко тежко преживява цялата тази ситуация. Пак казвам, трагедията е за всички, тоест няма сензация, момчето е съсипано”, заяви адвокат Ивайло Йорданов.

Като частни обвинители са конституирани семейството на загиналата Светомира Начева и спътничката ѝ в колата. Адвокатът ѝ Николай Димитров заяви, че ще той и екипът му, ще се борят за ефективна присъда, предаде Телевизия Шумен.

“Твърденията са, че той продължава да шофира колата на майка си. Това са твърденията и затова сме поискали свидетели. Сега дали ще успеем да докажем нашите твърдения, това е друг въпрос, това е нашата линия на защита, тъй като той, за да смекчи своята отговорност пред съда изказа твърдения, които ние подлагаме под съмнение. Оспорихме също така и твърденията от медицинския документ, който е една обикновена анамнеза и е само по данни на изследвания”, посочи адвокат Николай Димитров.

Пред съда обвиняемият Жечко Кюркчиев заяви, че съжалява за случилото се и обясни, че във фаталната вечер, когато е стигнал моста на булевард „Симеон Велики“, е карал колата с 88 километра в час, нямало е никой на пътя, а когато приближил кръгово видял другата кола и натиснал спирачки. Държавното обвинение заяви, че според направената автотехническа експертиза Жечко шофирал със 103,7 км/час.

Следващото заседание по делото ще бъде на 15 юни от 9:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Vgfew
    Отключил психично разтройство,но продължава да управлява автомобил?! Че то тогава,той е в пъти по опасен на пътя!!! Трябва ли още трагедии,за да му отнемат свидетелството за управленше до живот!!!
  • 4
    2
    ........
    Как може да се толерила един убиец на пътя??????Семейството му било съкрушено!!!Абе,ей момичето е мъртво без никаква вина!!!!Мили боже,този изрод няма да получи възмездие!!!!Дано ти направиш нещо!!!
  • 4
    1
    Шибаниста
    Абе ей ялов гей, чете ли си статията за която се подписа че си редактор? Аман от капути къде е 03.7км/ч къде е 103.7км/ч аман да ви сера на журналистиката и капутите за ежедневна употреба
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари