Протести в Западна Европа заради COVID мерките

0
Центърът на Брюксел днес беше блокиран заради демонстранти, искащи да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция
Центърът на Брюксел днес беше блокиран заради демонстранти, искащи да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция Видео: NOVA

Хората искат да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция

Във Франция демонстрантите протестираха вчера срещу новия ваксинационен паспорт. По данни на френските власти протестиращите са били над 105 000 души. Недоволството е заради приемането на първо четене на проектозакона за преминаване на зеления сертификат във ваксинационен, което ще ограничи достъпа на неваксинирани до обществени места.

Досега във Франция близо 75% от населението е ваксинирано - около 50 млн. души, а 33% са получили трета доза. За последното денонощие има около 262000 нови случая, около 200 са новите жертви на вируса, предаде БНР.

Протести срещу ограниченията, въведени за неваксинирани, имаше в Италия. Около хиляда души се събраха в центъра на Торино, които протестираха срещу решението на правителство за въведе задължителна ваксинация за хората над 50-годишна възраст. Учителите и здравните работници също трябва да се ваксинират задължително. В Италия ваксинираните също са около 75% от населението, като 1/3 са си поставили и бустерна доза.

Протестите се проведоха и в Германия. Недоволството е срещу мерките, засягащи само неваксинираните.

Центърът на Брюксел днес беше блокиран заради демонстранти, искащи да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция. Протестиращите са против мерките, въведени през декември. Те изискват маски за децата в началните училища и зелени сертификати за влизане в транспорта, заведенията и културните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари