Прост тест показва с точност имате ли липса на витамини в тялото

16
Имайте предвид, че липсата на желязо в човешкото тяло води до намаляване на ефективността и също забавя развитието на децата
Имайте предвид, че липсата на желязо в човешкото тяло води до намаляване на ефективността и също забавя развитието на децата

Често здравословните проблеми са свързани с липсата на витамини или вещества, полезни за организма. Но как да разберем какво ни липсва?

За това ще помогне прост тест, който може да определи недостига на желязо или витамин А, съветва zdrave.to

Имайте предвид, че липсата на желязо в човешкото тяло води до намаляване на ефективността и също забавя развитието на децата. Липсата на витамин А може да предизвика зрително увреждане и отслабване на имунната система. Ето защо е много важно да се предотвратят тези проблеми и да се знае за недостига на хранителни вещества.

Специално за това научни сътрудници в университета Корнел, водени от д-р Дейвид Ериксън създадоха прост диагностичен тест, който ще ви позволи да разберете за липсата на витамин А или желязо. При това той отнема само 15 минути.

Според специализирани публикации, тест лента, която се получава въз основа на количествено определяне на протеинови биомаркери - феритин (желязо свързване) и ретинол - свързващ протеин (RBP).

Вече са извършени клинични изпитвания. Те потвърдиха, че тест лентата е невероятно точна. Тестването осигурява бърза и точна диагностика на няколко компонента наведнъж. Според разработчиците, тест лентата трябва да се използва в тези страни, където има повишен недостиг на желязо и витамин А.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари