Прост шофьор си беше. Такъв и си остана!

4
Само където стана по-крадлив и по-страхлив
Само където стана по-крадлив и по-страхлив

Една снимка от царствените времена, когато републиката се управляваше от цар

Който много царствено си докопа имотите, нахендри ни гладните си юпита, и най-вече шофьора и телохранителя си. Много царствено отмъщение, както винаги казвам!

Но сега темата е за шофьорчето. Тази професия явно дава възможности за политическа кариера, ето например и шофьорчето на Мето стана министър. А що шофьори и сервитьори станаха банкери, дори не ми се пише. Сега Онуй продължава да кара сам джипката, защото от цялата държавна работа май само това му се отдава и се чувства сигурен в професионалните си възможности.

Можеш да измъкнеш шофьора от служебната кола, но не и от същността му. Подмазвачество към висшестоящите и мачкане на подчинените. И телохранителство, макар и само на личното тяло. Затова и пистолетът на нощното шкафче. Той си знае защо иска някой да го трепе. И да уточня – не е заради Шенген и Еврозоната! За едни пари е! Защото когато си алчен без мяра, винаги те е страх от отмъщението.

Вижте си, герберасти, вожда. Прост шофьор. Такъв си беше. Такъв и си остана! Само където стана по-крадлив и по-страхлив!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари