Прокурори приканват Борисов да организира кампания за дарения

0
Искат "всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума"
Искат "всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума" Снимка: Dunavmost

Асоциацията на прокурорите в България отправи апел за дарение в трудните условия на борба с коронавируса.

Те предлагат на правителството да бъде организирана единна национална кампания, която да канализира, обедини и улесни усилията на всички желаещи да направят дарения. За целта трябва да бъде създаден единен национален дарителски телефонен номер, предаде репортер на БГНЕС.

Публикуваме пълния текст на апела без редакторска намеса:

В тази толкова трудна за цялото човечество и за всеки един от нас обстановка, се обръщаме към всички български граждани, юридически лица и институции, с призив да бъдат съпричастни, обединени и солидарни.

Нека всеки един от нас, съобразно своите желание и възможности, да даде своя принос в името на каузата на общата борба срещу разпространението на коронавируса в страната ни. Лекарите, медицинските сестри, санитарите и цялата здравна система са на първата линия и имат нужда от адекватни условия, апаратура, медикаменти, консумативи и защитни средства. Да ги подкрепим, за да могат да спечелят битката заради всички нас, за да не позволят да бъдат загубени безценни човешки животи- животите на нашите познати, приятели, родители и съграждани!

Предлагаме на Министерския съвет на Република България да бъде организирана единна национална кампания, която да канализира, обедини и улесни усилията на всички желаещи да направят дарения, чрез създаването на:

– единен национален дарителски телефонен номер, на който всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума чрез изпращане на SMS;

- единна национална банкова сметка;

– удобна, гъвкава и модерна он- лайн платформа за безкасови картови дарения;

– национална рекламна кампания за популяризиране на инициативата в централните и местни електронни и печатни медии.

Нека бъде създаден ефикасен механизъм за прозрачност и обществен контрол, като събраните средства да бъдат ежедневно отчитани и по бърз и справедлив начин да бъдат насочвани за подпомагане на най-невралгичните и нуждаещи се болнични заведения на територията на цялата страна.

Да бъдем заедно и единни, без оглед на професия, пол, възраст, принадлежност и убеждения! Да покажем, че сме достойни за предците ни, които с всеотдайността, кръвта и труда си са отвоювали, изградили и запазили България през вековете. Това е каузата и борбата на нашето поколение!

„Който спаси един човешки живот, спасява целия свят!“ Бъдете здрави!!!”, завършва апелът на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари