Прокуратурата ще поиска постоянен арест за тримата инфлуенсъри

5
Куката, Чеченеца и Тротинетката са привлечени като обвиняеми за хулиганство и са задържани за 72 часа
Куката, Чеченеца и Тротинетката са привлечени като обвиняеми за хулиганство и са задържани за 72 часа Снимка: Emily Josephine Mills/Facebook

Куката, Чеченеца и Тротинетката са привлечени като обвиняеми за хулиганство и са задържани за 72 часа

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за т. нар. "инфлуенсъри", познати в социалните мрежи като Куката, Чеченеца и Тротинетката. Те са привлечени като обвиняеми за хулиганство и са задържани за 72 часа.

Причината е скандалното видео, което разпространиха в социалните мрежи, с което унижават момче със специални образователни потребности в пловдивски МОЛ.

"Разследването е в много ранна фаза, работи се по няколко направления. Две от трите обвиняеми лица имат предишни осъждания - едното лице има условна присъда за грабеж, която е изтекла, а другият има 7 присъди, но всичките му деяния са били извършени като непълнолетен, това ще окаже влияние по отношение на искането на мярката. Третото лице, което е неосъждано, той е отказал сам и доброволно да се яви в полицията и да съдейства на органите на разследването", заяви в "Денят започва" по БНТ районният прокурор Петър Петров.

По случая се самосезира и Комисията за защита от дискриминация, която ще проверява дали е налице нарушение на Закона.

Съветът за електронни медии също излезе със специална позиция, в която остро осъжда откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

Според прокуратурата тримата са използвали наивността и специфичното състояние на младежа, за да го принудят да се снима - как имитира куче. Според адвоката на двама от обвиняемите обаче момчето само е пожелало да се снима във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Sтанко
    Арест, ама не да ги храним, ами по една лопата и на водния цикъл да ги докарат, че да не ги храним безплатно поне!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари