Прокуратурата разследва инцидента с убитото дете в Русе

0
До момента не е повдигнато обвинение на шофьора на камиона
До момента не е повдигнато обвинение на шофьора на камиона Снимка: Русе Медиа

До момента не е повдигнато обвинение на водача, коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Русенската прокуратура разследва пътното произшествие, при което вчера шофьор на камион уби петгодишно дете в русенския квартал "Долапите". 

Както вече съобщихме, сигналът за инцидента е постъпил на тел. 112 в 11.32 часа. Камион блъска и убива на място пресичащото ул. "Бяла черква" петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион "ГАЗ-53" са открити от полицията в централната част на Русе. Той е задържан за 24 часа.

Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в Русе, обясни, че шофьорът е с категория "C" от 1962 година. Има наложени седем предишни наказания, които са за стар период. Нарушенията са за неизползване на обезопасителен колан, за непредставен автомобил на технически преглед и закъсняла регистрация.

Станев обясни, че пробата за алкохол на възрастния шофьор е отрицателна. Камионът се използвал за превоз на вар до строителни обекти. Оказало се, че превозното средство, което е много старо, не е преминало годишен технически преглед. По този повод е взето отношение от служители на агенцията "Автомобилна администрация".

Станев коментира, че разследването ще установи как точно е настъпило произшествието, защо шофьорът не е спрял след инцидента и дали е забелязал детето на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари